Voor even snel wat halen in de stad of een avondje uit, voor die perfecte look pakken we toch al snel de stijltang of krultang erbij, maar maak jij jouw geliefde tools ook wel eens schoon? Dit is waarom het belangrijk is om jouw stijltang of krultang regelmatig schoon te maken.

Alles maken we goed en grondig schoon. Van onze make-up kwasten tot onze huid, maar toch is er iets wat we eigenlijk bijna nooit schoonmaken. Namelijk je stijltang of krultang en dat terwijl het toch wel belangrijk is om regelmatig te doen. Say what?

Dit is waarom het belangrijk is om je stijltang en krultang regelmatig schoon te maken

We schreven laatst al over het regelmatig schoonmaken van je haarborstel. Voeg daar nu ook maar je favoriete tangen aan toe. Waarom? Dat vertellen we je graag.

Hoe langer we onze favoriete stylingtools gebruiken, hoe meer bacteriën zich gaan nestelen aan de tang en ontstaat er een vies laagje. Uh, dat klinkt niet echt als muziek in onze oren en al helemaal niet als we gaan nadenken wat het met ons haar doet. Dit laagje beïnvloedt namelijk de kwaliteit van je tang én beschadigd je haar.

Hoe dit komt? Denk maar eens aan hoeveel producten je hebt voor je haar. Die producten eindigen uiteindelijk op je tang. Maar naast dat we zelf gebruik maken van producten, maakt onze hoofdhuid natuurlijk ook zelf oliën aan.

Het schoonmaken je stijltang en krultang

Nu je weet dat het niet reinigen van je stijltang en krultang kan zorgen voor bacteriën en uiteindelijk beschadigd haar, vergeet jij nooit meer om je de tangen te wassen. Maar hoe doe je dat precies? Zorg er in ieder geval voor dat je ze om de drie maanden een keertje schoonmaakt en geloof ons, dat is binnen no time gebeurt.

Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is een vochtige doek of een vochtig babydoekje eroverheen te halen en klaar is kees. Bij een krultang kan je ‘em het beste reinigen terwijl hij nog een beetje warm is, maar bij de stijltang is het belangrijk dat ‘ie wel koud is voor je gaat schoonmaken. Makkelijk toch?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: