Je gebruikt jouw haarborstel iedere dag, maar hoe vaak maak je hem nu eigenlijk schoon? Omdat je hem elke dag gebruikt is het natuurlijk logisch dat het een verzamelplek wordt van allerlei viezigheid. Zo nu en dan trek je er waarschijnlijk wat haren uit, maar echt schoonmaken? Don’t think so. Hier brengen we snel verandering in!

Het is belangrijk jouw haarborstel regelmatig schoon te maken om het haar én de haarborstel in goede conditie te houden. Denk aan losse haren en restjes van stylingsproducten, maar ook aan stof en dode huidcellen die achterblijven. Geloof ons, jouw borstel zo nu en dan schoonmaken, is echt geen overbodige luxe.

Waarom schoonmaken?
Wanneer je jouw borstel nooit of veel te weinig schoonmaakt, borstel je de achtergebleven viezigheid terug het haar in. Het idee alleen al is niet fris, maar jouw schone haren worden er ook niet bepaald frisser van. Zo kan het door achtergebleven producten juist (sneller) vet worden.

Nog een reden om jouw haarborstel schoon te maken; infecties. WAT? Ja, je leest het goed; infecties! Het vuil kan namelijk een infectiehaard vormen voor schimmels en bacteriën en dus uiteindelijk zelfs leiden tot infecties. Voorkomen is beter dan genezen dus schoonmaken die handel!

Hoe schoonmaken?
Het schoonmaken van jouw haarborstel is geen hogere wiskunde. Haal allereerst de meeste losse haren, pluisjes en stof uit te borstel. Laat hem vervolgens in een sopje met warm water en een beetje shampoo weken, de viezigheid komt dan voor een groot deel los. De hardnekkige viezigheid schrob je er met een oude tandenborstel af. Last but not least is het belangrijk om de haarborstel goed te drogen. Herhaal dit alles minimaal één keer per maand en voilà: een schone haarborstel.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
Hot or not? Het Italiaanse high-fashion label Denny Rose
Tijd voor een kerstfilm! Dit is waarom jij Last Christmas móét zien
Bye bye futloos haar! Met deze producten geef je jouw haar de volume die het nodig heeft