Jouw avondje op de bank is niet compleet zonder een zak chips. Oh en oeps, de verleiding is zó groot dat die Tony’s Chocolonely reep en één, of twee, of drie handjes M&M’s er ook nog wel bij kunnen. Geloof ons, you are not alone! De wetenschap legt uit waarom je maar niet kan stoppen met snoepen, zelfs als je niet eens echte trek hebt.

Waarschijnlijk zeg je het elke dag; ‘Vanaf vandaag stop ik écht met snoepen’. Toch kan je de verleiding elke dag weer moeilijk of eigenlijk gewoon helemaal niet weerstaan. Helaas is het dan vaak ook nog eens zo dat het niet bij één koekje of snoepje blijft. Het een volgt na het ander en je bent weer terug bij af. Maar waarom is het toch zo moeilijk?

De reden waarom je niet kan stoppen
Ondanks dat het natuurlijk allemaal gewoon hartstikke lekker is, zochten onderzoekers van de universiteit van Californië uit wat er precies met je lichaam gebeurt wanneer je snoept. Wat blijkt? Het heeft alles te maken met neuronen in je hersenen en dus niet met jouw smaakpapillen.

De onderzoekers deden proeven met ratten en hebben sterk het vermoeden dat het hormoon MCH er mee te maken zou kunnen hebben. Zo speelt dit hormoon een belangrijke rol bij het verlangen naar o.a. eten en drugs. Het hormoon stuurt hersenregio’s aan die te linken zijn aan zowel emoties en controleverlies als aan verslaving en gokgedrag. Dit verklaart waarom we niet zomaar kunnen stoppen met snoepen. Het is verslavend, je gaat je er even beter door voelen en je verliest simpelweg de controle over je eetgedrag.

Dus… blame it on the MCH-niveaus en eet smakelijk!

Bron: Bedrock.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
Stay hydrated in stijl met de Chanel flessenhouder
Redenen om jouw haarborstel (vaker) schoon te maken
Hot or not? Het Italiaanse high-fashion label Denny Rose