Een heerlijke maaltijd gaat er altijd wel in, maar vaak is het nog maar de vraag wat je vanavond weer in elkaar gaat flansen. Gelukkig kunnen wij jou daar een handje bij helpen. We hebben namelijk voor jou vijf lekkere én koolhydraatarme recepten op een rijtje gezet voor een onvergetelijk diner.

Van een goede pasta tot een heerlijke ovenschotel, bij de recepten in dit artikel lik jij nog nét je bord niet af (of misschien toch wel).

5 koolhydraatarme recepten voor een heerlijk diner

Duik maar snel de keuken in, want jij zet vanavond een overheerlijke maaltijd op tafel. Niet alleen zijn deze recepten overheerlijk, maar ook nog eens koolhydraatarm en geloof ons, die mis je ook niet. Smullen maar.

View this post on Instagram

Zin in een makkelijke en frisse koolhydraatarme avondmaaltijd? Dan is deze zalm teriyaki met broccolirijst perfect. Deze oosterse maaltijd is super lekker, voedzaam en gezond. Je hebt slechts een aantal ingrediënten nodig en je bordje zet je binnen 25 minuten op tafel. Dit maakt het een ideaal gerecht voor als je een keer weinig tijd of zin hebt om te koken. Het belangrijkste onderdeel van deze maaltijd is natuurlijk de zalm teriyaki. De zalm hebben we in een zelfgemaakte teriyakisaus gaar gebakken in de oven. Bij de zalm hebben we broccolrijst met ui, citroen en bosui geserveerd. Een perfecte combinatie tussen hartig en fris. Door broccolirijst te gebruiken in plaats van witte rijst bevat de maaltijd meer groente en minder koolhydraten. Zo bevat een portie slechts 5 gr koolhydraten. Deze avondmaaltijd is dus ook geschikt voor mensen die een streng keto of koolhydraatarm dieet volgen! Bekijk het recept op onze site: https://www.lowcarbchef.nl/recept/zalm-teriyaki-met-broccolirijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmdieet #koolhydraatarmrecept #keto #ketogeen #ketodieet #zalm #fris #citroen #teriyaki #japans #sojasaus #broccoli #broccolirijst #gezondeten #afvallen #lowcarb #diner #avondeten #genieten #watetenwevanavond #makkelijk #snel #lekker #lowcarbchef

A post shared by De lekkerste low-carb recepten (@lowcarbchef.nl) on

 

1. Zalm teriyaki met broccolirijst

Recepten met broccolirijst worden steeds populairder en wij snappen wel waarom. Deze vervanger is niet alleen lekker en gezond, maar grote kans dat jij na het proberen van dit recept niet eens meer anders wil.

Ingrediënten

Zalm teriyaki:
2 zalmfilets
50 ml sojasaus
50 ml water
1 teentje knoflook, fijngeperst
3 cm verse gember, geraspt
1 el wokolie
1 tl arrowroot
Optioneel: 1 el erythritol
1 el sesamzaad

Broccolirijst
400 gr broccolirijst
1 el olijfolie
1 sjalot
2 citroenschijfjes
1 stengel bosui
Zout en peper naar smaak

Het recept vind je hier.
 

View this post on Instagram

Het is weer tijd voor een lekker Mexicaans recept! Dit keer hebben wij heerlijke koolhydraatarme quesadilla’s gemaakt. Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken wat tosti’s zijn voor ons. Deze Mexicaanse tosti’s worden niet gemaakt met brood maar met tortilla’s. De tortilla’s worden gevuld met kaas en gebakken in een koekenpan of grill. Wij hebben onze quesadilla gemaakt met speciale koolhydraatarme tortilla’s van Atkins en gevuld met gekruide kip, paprika en kaas. Deze quesadilla’s zijn knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen. Door koolhydraatarme wraps te gebruiken i.p.v. normale tortilla’s bevat een halve quesadilla slechts 8,0 gr koolhydraten! Bekijk het recept op onze site: https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-quesadilla #koolhydraatarm #koolhydraatarmdieet #koolhydraatarmerecepten #keto #ketogeen #ketodieet #quesadilla #kip #kaas #tosti #mexicaans #lunch #avondeten #gezondeten #afvallen #dieet #atkins #atkinswrap #lowcarbchef

A post shared by De lekkerste low-carb recepten (@lowcarbchef.nl) on

 

2. Koolhydraatarme quesadilla

Een lekker gerecht hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog, dit lekkere recept voor quesadilla’s is gemakkelijk te bereiden en heb je binnen 30 minuten op tafel staan. Perfect na een lange dag werken.

Ingrediënten

150 gr kipblokjes
2 el olijfolie
1/2 el tacokruiden
1/4 rode paprika
1/2 ui
2 koolhydraatarme wraps van Atkins
50 gr geraspte cheddar of Mexicaanse kaas
Optioneel: zure room of salsa

Het recept vind je hier.
 

 

3. Courgetti met garnalen in citroensaus

Wie is er nu niet gek op pasta? Vervang je geliefde spaghetti eens voor courgetti en creëer deze heerlijke pasta eens in de keuken. Samen met de garnalen in citroensaus wordt dit je favo gerecht. Naast dat je bijna je vingers aflikt bij dit recept is het ook nog eens koolhydraatarm. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

800 gr courgetti (3 courgettes)
600 gr grote garnalen (schoongemaakt)
1 ui
2 teentjes knoflook
Rasp en sap van 1 citroen
250 ml room
Takje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Het recept vind je hier.
 

View this post on Instagram

Goeiemiddag allemaal! Hopelijk hebben jullie ook genoten van het prachtige lenteweer vandaag. Wij knappen en zò van op! Het was een mooi cadeau in deze bizarre tijd ??Deze week heb ik dit heerlijke avondmaaltje gemaakt voor de Challenge ? Een bordje gevuld met heerlijke groenten en zoet zure saus! ? Een mooi gerecht om left over groenten weg te werken en eindeloos mee te variëren! Ik heb er een vega versie van gemaakt, maar hij is zonder twijfel overheerlijk met cashewnoten, garnalen, tofu en kipfilet! ? Je hebt het gerecht in 20 minuten op tafel getoverd wat ook onwijs fijn is. Het recept is te vinden op mijn website! (Link in bio) ? Zijn jullie al benieuwd? Een hele fijne zonnige avond allemaal! #oanhskitchen #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten

A post shared by Koolhydraatarme Foodblogger (@oanhskitchen) on

 

4. Wok met zoetzure saus

Nog groente over en geen idee wat je ermee moet? Dan is dit recept de oplossing. Simpel, maar overheerlijk vooral ook wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kan er ook altijd garnalen of kip aan toevoegen om het nog lekkerder te maken, maar ook zonder kan je ultiem genieten.

Ingrediënten

80 g peen
50 g sperziebonen
50 g broccoli
20 g uien
1 teentje knoflook
1 cm blokje verse gember
2 el kokosolie
75 g kastanjechampignons
50 g ananas
2 el suikervrije ketchup
2 el sojasaus
1 el azijn
1 el Sukrin Gold
Peper
1/4 tl sesamzaad
30 g tauge
2 takjes verse koriander

Het recept vind je hier.
 

 

5. Aubergine lasagna

Last, but not least deze aubergine lasagna. Wie kan er nu nee zeggen tegen een lasagna? Wij in ieder geval niet. Alleen al bij het zien van deze foto’s en het lezen van dit recept loopt het water ons al in de mond.

Ingrediënten

3 grote aubergines
400 gr spinazie
1 liter tomaten passata (= gezeefde tomatensaus)
1 ui
2 + 1 teentjes knoflook
0,5 rode peper
350 gr ricotta
40 gr Parmezaan
Handje verse basilicum
2 + 1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Het recept vind je hier.
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: