Een zomer zonder gin tonic is geen geslaagde zomer. Een groot glas, stukje limoen of citroen erbij en veel ijs is precies wat we nodig hebben tijdens het warme weer. Maar wat dacht je ervan om juist die limoen of citroen in de vriezer te stoppen? Geloof ons, dit is dé tip voor deze zomer.

Grote kans dat er ook in jouw kast wel één of meerdere flessen gin tonic te vinden zijn deze zomer, want tijdens deze periode is het natuurlijk altijd gin o’clock.

Bevroren citroen en limoen

In onze favoriete zomerse drankje hoort natuurlijk ook een schijfje limoen of citroen en drinken we ‘m het liefst zo koud mogelijk. Laten wij nu net dé lifehack hiervoor gevonden hebben: een schijfje citroen of limoen en ijsklontje in één.

Deze hack werd als eerst gespot in IJsland. Hier verkopen ze namelijk voorgesneden stukjes citroen en limoen in het vriesvak. Hierdoor leek het anderen ook een goed idee om dit eens te proberen. Waarom hebben wij hier nooit eerder aan gedacht?

Naast dat een limoentje of citroentje lekker is in je favo drankje, bespaar je met een bevroren stukje ook nog wat ruimte. Zo hoef je geen tray met ijs meer in de vriezer te zetten, heb je meer ruimte voor gin in je glas én zorgt het smeltende ijs er niet voor dat je drankje wordt afgezwakt.

Dankzij deze tip blijft je gin tonic lekker koel in combinatie met een heerlijke limoen- of citroensmaak. Wij hebben maar een woord voor diegene die met dit idee kwam: genie.

Andere drankjes

Niet echt een fan van gin tonic? Dan kan je alsnog deze hack gebruiken natuurlijk. Je kan een bevroren schijfje ook gewoon in je Coca Cola gooien of in een ander alcoholische drankje. Wij gooien in ieder geval onze schijfjes in de vriezer vanaf nu.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: