De winter brengt naast koude en donkere dagen ook nog iets anders met zich mee waar wij niet echt fan van zijn; een droge huid. Sommige hebben er geen last van, maar voor anderen kan het flink vervelend zijn. Gelukkig zijn wij jouw redder in nood deze winter, want met deze tips zorg jij ervoor dat je huidje heerlijk zacht blijft.

Een droge huid voelt vaak ruw aan en kan ook nog eens enorm jeuken. Daar hebben we natuurlijk he-le-maal geen zin in. Heb jij hier vaak last van? Lees dan maar snel verder.

Tips tegen een droge huid

Tijdens de koude wintermaanden verdient jouw huidje de allerbeste verzorging, want wie zit er nu te wachten op een droge huid? Wij niet in ieder geval. Zeg daarom maar doei tegen die droogte en hallo tegen dat heerlijke zachte huidje.

1. Douche niet te veel

Ja, ook wij nemen graag een iets langere douche wanneer het buiten zo koud is. Alleen is onze huid daar helaas niet zo blij mee. Dit komt doordat we een vetlaagje hebben op onze huid. Door het warme water wordt dat laagje er vervolgens van afgespoeld. Dit laagje is alleen erg belangrijk voor de bescherming van je huid én het houdt vocht vast.

Probeer daarom om minder vaak onder een warme douche te springen. Het is namelijk ook heerlijk om na een snelle (koudere) douche snel een warm comfy pak aan te trekken en onder een dekentje op de bank te kruipen met een warme mok thee of chocolademelk. Bij Donnelli Lifestyle verkopen we heerlijke huispakken voor de koudere dagen.

2. Vergeet niet te smeren

Doordat het buiten zo koud is tijdens de wintermaanden, zetten we allemaal graag de verwarming een standje hoger. Dit zorgt er voor dat jouw huid uitdroogt. Daarom is het belangrijk dat je het goed blijft hydrateren.

Gebruik hiervoor de juiste crème om jouw huid op en top te verzorgen. Maar wat is dan de juiste crème? Een crème met vitamine A kan goed helpen tegen droogte. Daarnaast heeft je huid in de winter een vettere en meer voedende crème nodig.

3. Niet scrubben

Misschien denk je dat het juist een goed idee is om te scrubben wanneer je een droge huid hebt, maar dit is een echte no-go. Door het harde wrijven is de kans groter dat jij je aangetaste huid beschadigt en dat wil je natuurlijk niet.

4. Vermijd alcohol

We weten dat dit niet is wat je wil horen, maar om van die droge huid af te komen is het toch belangrijk dat je alcohol laat staan, zowel het drinken als het gebruik van alcohol in schoonheidsproducten. Alcohol trekt namelijk vocht uit je huid én blokkeert de goede hormonen en vitamines die jouw droge huid nodig heeft om weer te herstellen.

Ook vermindert het gebruik van alcohol de productie van collageen en laat dit stofje nu ontzettend belangrijk zijn voor een gezonde en stevige huid.
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: