Winter in Nederland betekent; lage temperaturen, ijskoude windvlagen, (vooral natte) sneeuw en vooral veel, heel veel regen. Het is dus eigenlijk vooral heel erg nat. Dit is natuurlijk lekker cosy wanneer je binnen warm op de bank ligt in jouw huispakkie. Toch is dit een stuk minder gezellig wanneer je de deur uit moet, ook voor jouw haren. Met deze tips verzorg je jouw lokken het beste en kan je afscheid nemen van deze haardilemma’s.

Als je uit het raam kijkt, zakt de moed je alweer in de schoenen. Met dat natte weer heeft het voor jouw gevoel niet eens nut om tijd en moeite in jouw haren te steken. Niets is minder waar! Geef jouw haar nu juist net wat meer aandacht en dan zijn die winterse haardilemma’s verleden tijd. Met de juiste verzorging trotseer je deze ellendige weersomstandigheden!

Droog haar tegengaan
In de winter is er sprake van een drogere lucht wat vaak resulteert in een droge huid én in droog haar. Daarnaast helpt de verwarming daar ook niet echt aan mee. Het is daarom belangrijk om het haar in de winter goed te hydrateren. Dit doe je met voedende en vocht inbrengende producten. Om het vocht vast te houden, is een leave-in conditioner of goede olie een aanrader! Meer tips voor droog haar vind je hier!

Haaruitval
Ondanks dat het allesbehalve fijn is, heb je in de winter vaak (meer) last van haaruitval. Je kan het helaas niet tegengaan, maar er is wel een manier om er beter mee om te gaan. Gebruik daarom een goede borstel die bij jouw haartype past en borstel het op de juiste manier. Zorg goed voor jezelf, jouw haar en jouw hoofdhuid. Van de juiste voeding tot voldoende beweging. Meer tips vind je hier!

Statisch haar
Koude handen, een koude neus, een koude nek, oh en natuurlijk koude oren. Het is vooral héél erg koud. Logisch dat jij jouw handschoenen, sjaal en muts maar al te graag uit de kast trekt. Toch is het minder leuk wanneer je jouw muts en sjaal afdoet. Dit resulteert namelijk vaak in statisch haar dat letterlijk alle kanten op staat. Het is daarom slim om er eerst wat haarlak in te spuiten, voordat je hem opzet. Meer tips bij statisch haar vind je hier!

Vooruit, in oplossingen en vooral; positief denken
We wonen in Nederland en helaas maar waar; er valt véél regen… Toch hoeft dit niet te betekenen dat jouw kapsel gelijk verpest is! Probeer daarom positief te denken. Als je al met tegenzin begint met jouw haarroutine, is de kans alleen maar groter dat het niet lukt zoals je wilt. Daarnaast is het ook slim om vooruit en in oplossingen te denken. Slechte weersomstandigheden? Neem een product mee naar je werk zodat je het eventueel kan restylen. Is het zo ernstig dat je rondloopt als verzopen katje? Bekijk het positief; jij rockt de wet-look gewoon helemaal op jouw manier (serieus, ga voor een wet look)!

Bye bye haardilemma’s!