Brrr… Het wordt weer kouder buiten en hier moeten we toch altijd weer even aan wennen. Met de winter voor de deur en de koudere temperaturen in het vooruitzicht is het weer tijd voor cosy avondjes thuis. Toch is het allemaal nét wat minder gezellig voor jouw haren. Je krijgt droog en statisch haar. Maar wat kan je ertegen doen?

Dat je last hebt van droog en statisch haar heeft vooral te maken met de luchtvochtigheid. In de winter is er sprake van drogere lucht en hier helpt de verwarming ook niet echt aan mee. Met de juiste verzorging en een aantal tips kom je de koudere dagen gemakkelijk door.

1. Was je haar niet té vaak 
Wanneer je het haar te vaak wast, droogt het sneller uit. En ja… dit helpt sneller die statische piekharen in de handen.

2. Was je haren met koud of lauwwarm water
Net als bij te vaak wassen, droogt je haar sneller uit wanneer je het met (te) warm water wast. Gebruik dus liever koud of lauwwarm water bij het uitspoelen van de haarproducten.

3. Gebruik de juiste producten
Wat je dus niet wilt, is dat jouw mooie lokken uitdrogen; droge lokken = statische lokken. Gebruik daarom een voedende en vocht inbrengende shampoo en conditioner. Een leave-in conditioner is ook een aanrader; het houdt het vocht in het haar namelijk beter vast. Op zijn tijd een haarmasker is ook geen overbodige luxe. Het geeft jouw haar net dat beetje extra dat het nodig heeft!

4. Haarlak is je beste vriend
Haarlak houdt jouw statische lokken op verschillende manieren in bedwang. Spuit voor het borstelen bijvoorbeeld wat haarlak op je borstel en zeg maar bye bye tegen die statische look. Een borstel van natuurlijke materialen is trouwens ook een goed idee! Oh en leuk die muts, tot je hem af doet. Spuit er, voordat je hem opzet, wat haarlak in en er is helemaal niets aan het handje.

Met deze tips win jij de oorlog! Heb je al zin in de winter? 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
Dit zijn dé haaraccessoires van het moment. Wij zijn verliefd! 
Last van haaruitval? Wij geven graag wat tips!
N/O creatieve haarverzorging. Are you ready to be YOU?