In de herfst vallen de bladeren van de bomen en helaas… dit effect krijg je ook met jouw haren. Geen zorgen, het is dus niet gek als je last hebt van haaruitval tijdens deze periode van het jaar. Wij geven je graag een aantal tips hoe je met haaruitval kunt omgaan.

  • Gebruik een borstel die bij jouw haartype past

Het gebruiken van een borstel die niet bij jouw haartype past, doet meer kwaad dan goed. Je kan dan namelijk juist nog meer schade aanrichten. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je te hard moet trekken om er een klit uit te krijgen wat resulteert in beschadigd en zelfs afgebroken haren. Kies dus een borstel die bij jouw haartype past.

  • Borstel je haren op de juiste manier

How to? Door altijd onderaan te beginnen! Wanneer je bij de aanzet begint, kom je de meeste klitten tegen en wanneer je hier te hardhandig mee om gaat, trek je jouw haren gemakkelijk uit de haarzakjes. Nat haar? Borstel het haar liever niet of in ieder geval pas wanneer het (ver) droog is. Heb je veel klitten in het haar? Gebruik dan wat leave-in conditioner en kam deze voorzichtig uit.

  • Tijd voor een gezonde leefstijl

Hierbij doelen we vooral op voeding, beweging en de juiste balans daartussen. Beweging zorgt voor een betere bloedsomloop en laat dat nu net hetgeen zijn wat jouw hoofdhuid en haar nodig heeft! Een slechte doorbloeding kan namelijk haarverlies tot gevolg hebben. Dus hup, de sportschool in of ga lekker een stukje wandelen.

Zorg er daarbij voor dat jouw maaltijden de juiste voedingsstoffen bevatten. Wanneer je belangrijke voedingsstoffen mist, kan dit zorgen voor haaruitval. Pas begonnen met een dieet en nu last van haaruitval? Wellicht is dit dan de oorzaak! Zo zijn ijzers belangrijk, maar neem ook extra vitamines zoals B, C en zink. Trouwens… vitamine V(akantie) is ook een aanrader.

  • Zorg goed voor je haar én hoofdhuid

Gebruik de juiste verzorgings- en stylingsproducten, van shampoos tot sprays. Laat jezelf informeren over welke producten het beste zijn voor jou haar en hoofdhuid. Kijk daarnaast ook uit met warmtebronnen zoals de föhn en stijltang. Gebruik de juiste stylingsproducten om jouw haren tegen deze hitte te beschermen!

  • No stress!

Stress is nooit goed voor jou en jouw gezondheid. En je raadt het al, ook stress kan haaruitval veroorzaken. Probeer het dus zo veel mogelijk te voorkomen!

Één ding is zeker; haaruitval is vervelend, maar maak je vooral niet te druk! Het is herfst, de tijd van het jaar en uiteindelijk komt het gewoon weer goed! Advies nodig? Maak dan een afspraak.