Heb jij in de herfst en winter ook altijd last van droge lippen? En beginnen ze nu het wat kouder wordt langzamerhand weer op te spelen? Dit is natuurlijk allesbehalve fijn én extra balen wanneer je net die mooie lippenstift op wilt doen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om droge lippen tegen te gaan.

Ben jij helemaal klaar met die velletjes, barstjes of kloofjes op je lippen die steeds maar opengaan? Met onderstaande tips zijn deze problemen verleden tijd. Lees snel verder.

Stop met het likken van je lippen
Lik jij wel eens langs jouw lippen? Stop it! Het droogt de lippen namelijk alleen maar erger uit en speeksel bevat bacteriën en enzymen die de lippen nog meer zullen beschadigen.

Haal adem door je neus
Adem door je neus in plaats van door je mond. Wanneer je door je mond ademt, resulteert dit sneller in droge lippen. Voorkomen is beter dan genezen!

Zorg voor een goede hydratatie
Zorg ervoor dat je de hele dag door voldoende water drinkt. Hoe minder vocht je binnenkrijgt, hoe groter de kans op droge lippen. Koffie en alcohol zijn trouwens een no go want deze dranken zorgen er juist voor dat jouw lippen sneller uitdrogen.

Smeer je lippen in
Belangrijk en daarom niet te vergeten: smeer je lippen in. Doe dit het liefst en voor het beste resultaat met een pure lippenbalsem zonder allerlei toevoegingen, zoals Vaseline. Wat ook goed helpt is honing. Dit is een lippenbalsem in de meest natuurlijke vorm die er is en het is ook nog eens een perfecte moisturizer!

Scrub je lippen
Gebruik lipscrub wanneer je merkt dat jouw lippen droog beginnen te worden. Om de barsten en kloofjes voor te zijn, scrub je gauw alle velletjes weg. Bye bye…

Afblijven!
Toch last van droge lippen? Probeer er zo min mogelijk aan te zitten. Hoe verleidelijk het ook is om de vellen eraf te trekken. Uiteindelijk zullen jouw lippen hierdoor alleen maar langzamer herstellen dus think twice!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
Behoor jij nog niet tot de boppers of loppers? Daar komt snel verandering in!
Curly girls opgelet! Met deze producten haal je het beste uit jouw krullen
Is zwart jouw kleur? Dan maakt de gothic style jou helemaal happy!