Toen in 2018 de spannende thriller Bird Box, met Sandra Bullock in de hoofdrol, op Netflix verscheen, had iedereen de film binnen de kortste keren gezien. Vond jij deze film ook zo goed? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Er komt namelijk een tweede deel van Bird Box en dit is alles wat we erover weten.

Popcorn, een deken of een kussen om je achter te verstoppen én een goede thriller zijn de ingrediënten voor een heerlijk avondje. Misschien dat we na het kijken van een thriller geen oog meer dicht doen, maar dat mag de pret niet drukken.

Bird Box

Het eerste deel van Bird Box was een daverend succes en dat smaakt natuurlijk naar meer. De film was geïnspireerd op het boek van Josh Malermann en laat hij nu net een vervolg geschreven hebben: Malorie. Nu denk je misschien oké een boek is geen film, maar hij liet ook gelijk weten dat ook het tweede deel van zijn boek verfilmd gaat worden door Netflix.

In het eerste deel van Bird Box maakte we kennis met Malorie (Sandra Bullock) die samen met twee kinderen is achtergebleven in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen opeens de drang heeft om zelfmoord te plegen.

In het huis waar ze wonen, zijn de rolluiken constant dicht en wanneer ze naar buiten gaan, moeten ze een blinddoek om. Wanneer ze wel hun ogen openen, krijgen ook zij de neiging om zelfmoord te plegen.

Tweede deel

Josh Malermann wilde na het zien van het eerste deel zelf ook wel weten wat er verder gaat gebeuren en dat betekent tijd voor een tweede deel. We zagen dat Malorie, Boy en Girl aan het einde van het eerste deel een plek vinden in een school voor blinden, maar in het tweede deel gaan we vooral meer zien van Malorie.

De schrijver heeft al wel verteld dat Malorie niet in de school blijft, maar verdergaat met haar leven. Niet alleen van Malorie komen we meer te weten in het tweede deel, maar de schrijver heeft ook verklapt dat we ook meer te weten komen over de monsters. Klinkt al spannend.

Netflix

Het tweede boek verschijnt volgende week in Amerika en later dit jaar volgt de Nederlandse vertaling. Helaas weten we nog niet wanneer de verfilming van het tweede deel van Bird Box te zien zal zijn op Netflix, maar zodra we dat weten delen we dat natuurlijk gelijk met jullie. Eén ding weten we in ieder geval zeker: wij gaan sowieso kijken.
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: