Je wordt wakker, opent de balkondeuren van je hotel of appartement en de warmte van de zon omarmt je al. Het is weer tijd voor een heerlijke stranddag en wat is er nu lekkerder dan relaxen op het strand met een goed boek? Met de vier boeken in dit artikel kom jij de zomer wel door.

Van een thriller tot een zoetsappig liefdesverhaal, een goed boek is precies wat je nodig hebt om helemaal tot rust te komen en even te ontspannen uit de werkelijkheid.

4 x boeken die mee moeten op vakantie

Misschien dat Netflix tegenwoordig overal is, maar deze streamingdienst kan niet op tegen het gevoel van een goed boek die je boeit van het begin tot eind. Vooral niet als je op het strand ligt. Zon, zee, strand…. én een goed boek. Wij dromen alleen al weg bij de gedachten. Welke van de volgende boeken gaat met jou mee deze zomer?
 
Verzwegen - Karin Slaughter
 

1. Verzwegen – Karin Slaughter

Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter wordt niet voor niets “Queen of Crime” genoemd en haar boek ‘Verzwegen‘ maakt dat ook dit keer weer waar. Wanneer een jonge vrouw op brute wijze wordt aangevallen en voor dood wordt achtergelaten, stelt de politie een onderzoek in, maar die loopt al snel vast. Tot dat gevangene Will Trent vertelt dat de aanval een kopie is van de misdaad waarvoor hij jaren eerder al veroordeeld is.

Will heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig was en nu denkt hij bewijs te hebben. Hij weet bijna zeker dat hij de nieuwe zaak kan oplossen wanneer hij de oude heeft opengebroken. Alleen zijn er al bijna tien jaar verstreken: herinneringen zijn vervaagd, getuigen zijn verdwenen en bewijsstukken zijn kwijtgeraakt. Lukt het hem toch om de moordenaar te vinden?
 
De Verbeelding - Harlan Coben
 

2. De Verbeelding Harlan Coben

Keer op keer flikt Harlan Coben het weer om een goed boek te schrijven. Een boek die ons van het begin tot het eind in zijn greep houdt. Zo ook weer met zijn boek ‘De Verbeelding‘. Voormalig special forces-pilote Maya Calloway ziet tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nanny cam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe. Maar die is twee weken eerder bruut vermoord.

Ziet ze het echt of verbeeldt ze het zich? Hoe graag ze ook wil dat het waar is, ze weet gewoon dat het niet waar kan zijn. Voordat Maya de ongelooflijke waarheid aankan over haar man – en zichzelf – moet zij die vraag beantwoorden, door eindelijk de confrontatie aan te gaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden.
 
Bonuskind Saskia Noort
 

3. Bonuskind – Saskia Noort

Bonuskind‘ is het nieuwste boek van Saskia Noort en kan zeker niet ontbreken in je koffer deze zomer. Wanneer de vijftienjarige Lies wakker wordt, heeft ze het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is namelijk niet beslapen en ook haar mobiele telefoon ligt nog thuis.

De volgende viertwintig uur ontvangt Lies nog steeds geen enkel teken van leven waardoor haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura de politie in schakelen. Ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.
 
Façade Esther Verhoef boeken
 

4. Façade – Esther Verhoef

Opzoek naar een beklemmende thriller? Dan is ‘Façade‘ van Esther Verhoef precies het boek die je zoekt. Jonge moeder Iris van Steen is twee jaar na haar pijnlijke scheiding eindelijk toe aan vakantie. Ze stapt samen met stapels cassettebandjes in haar oldtimer Toet en maakt ze een roadtrip door het snikhete Europa naar haar moeder in Portugal.

Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar is Mischa wel wie hij zegt te zijn?
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: