Vet haar… daar wordt niemand blij van. Je bent met vet haar al snel geneigd om gelijk onder de douche te springen, maar te vaak jouw haren wassen werkt alleen maar averechts. Maar wat werkt dan wel? Hieronder wat tips.

Dat het vaak wassen van je haar helemaal niet zo slim is, weet iedereen eigenlijk al wel. Wat dan wel helpt, vertellen wij jullie graag. Je hebt met deze tips niet alleen minder snel last van vet haar, je hebt ook nog eens 10 minuten extra slaap én bespaart water. Yeah!

1. Was het haar niet te vaak
Herhaling, herhaling en nog eens herhaling. Te vaak wassen helpt niet! Je wast je haar om het te reinigen en van vettigheid te ontdoen, maar als je het te vaak wast produceert jouw hoofdhuid extra natuurlijke vetten en oliën. Je haar zal dus alleen maar sneller vet worden. Probeer het om de dag of 2/3 keer per week te wassen.

2. Shampoo en conditioner. Gebruik het op de juiste manier én spoel het goed uit!
Gebruik altijd de juiste producten passend bij jouw haartype om het de juiste verzorging te geven en om natuurlijk het beste resultaat te behalen. Spoel daarnaast de producten altijd goed uit. Wanneer je dit niet doet, kunnen je haarzakjes verstopt raken waardoor je een laagje op jouw hoofdhuid krijgt. Dit resulteert niet alleen in vettig haar, het kan er ook voor zorgen dat de glans uit je lokken verdwijnt. Dat willen we dus níet.

Shampoo. Maakt je haar schoon en minder vet, maar van te veel wordt het juist vettig. Gebruik daarom niet te veel; een euromuntje is voldoende!

Conditioner. Hydrateert en conditioneert het haar. Wat wel even handig is om te weten: gebruik het product enkel in de lengtes en punten. Niet op de hoofdhuid!

3. Blijf zo veel mogelijk van het haar af

Je hebt het misschien niet door, maar de hele dag door raak je jouw haren aan. Jouw hoofdhuid maakt meer talg aan als je het aanraakt en zorgt er dus voor dat het haar sneller vet wordt. Daarnaast zit er ook viezigheid op jouw handen die je zo jouw haren in werkt. Zit er dus zo min mogelijk aan of doe het vast om dit te verminderen.

4. Borstel het haar met een schone borstel én niet te vaak
Dat het verstandig is om zo nu en dan jouw haarborstel schoon te maken, vertelden we je onlangs al in dit artikel. Wat ook niet helpt tegen vet haar, is het te vaak borstelen van jouw haren. Dit kan namelijk de talgproductie stimuleren en binnen no time heb je weer vette haren…

5. Gebruik zo min mogelijk de stijltang en föhn
We weten allemaal dat het gebruik van de stijltang en föhn sowieso niet echt goed is voor het haar. En tja… bij vet haar zie je dan ook maar weer eens dat je deze beter kan vermijden. Het maakt het haar niet alleen droog, het zorgt er ook sneller voor dat het haar weer vet wordt.

6.Verschoon regelmatig jouw dekbedovertrek en kussensloop
Bij het tegengaan van vet haar denk je hier misschien niet zo snel aan, maar ook op je kussensloop zit vuil wat weer gewoon in jouw haar terechtkomt als je gaat slapen. En er is niets fijner om lekker gedoucht en met schone haren jouw frisse bedje in te kruipen, toch?