Nu allemaal met dat Corona zien we het vliegtuig niet echt zitten, maar wist je dat je helemaal niet met het vliegtuig weg hoeft? Nee, pak gewoon de auto en rijdt naar onze zuiderburen. In België vind je genoeg plaatsen om er even tussenuit te gaan en wij vertellen je precies waar je heen moet.

Genieten van een drankje onder de Spaanse zon? Ha, dacht het niet. Dit jaar zijn we gewoon te vinden in België. Laptop bij de hand? Want na het lezen van dit artikel wil je gelijk boeken.

Vakantie in België

Of je nu naar de Belgische kust gaat of gewoon ergens in het binnenland, er zijn genoeg plaatsen in België die je wil zien. Benieuwd wat ons buurlandje te bieden heeft? Wij hebben het antwoord voor je.

De Panne

Voor het echte vakantiegevoel moet je natuurlijk bij de kust zijn. Gelukkig heeft België ook dat de bieden. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan de Panne die net voor de Franse grens ligt. Relax op het strand, neem een wandeling door de duinen en plof neer bij een strandtent. Neem bijvoorbeeld plaats bij Clapotis en probeer een van de vele Mojito’s die er op de kaart te vinden zijn of geniet van een heerlijke cocktail bij Oasis.

Voor een lekker hapje eten ben je ook in de Panne op de juiste plek. Loop over de meterslange boulevard en kies één van de vele restaurants uit die er te vinden zijn. Tip: neem een plekje bij de Witte Berg en geniet van een waanzinnig uitzicht onder het genot van een heerlijke diner.
 

 

Knokke-Heist

Naast de Panne is ook Knokke-Heist een aanrader om er even tussenuit te gaan deze zomer. Ultiem genieten doe je hier bij één van de vele hippe strandtenten. Zin om lekker te winkelen? Geen probleem, je vind hier genoeg winkels waar jij jezelf kan uitleven.

Naast dat je hier kan genieten bij een van de luxe strandtenten, kan jij hier ook terecht bij een sterrenrestaurant in de stad. Één ding weten we zeker: in deze kustplek ga jij je sowieso niet vervelen dus waar wacht je nog op?
 

 

Dinant

Meer in het binnenland van België vind je het pareltje Dinant en is zeker de moeite waard om heen te gaan. Vanwege de heldere rivier en steile rotswand kan je deze plek echt beschrijven als een plaatje en je kan er ook zeker weten prachtige foto’s schieten. Bezoek de Citadel boven op de rots en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad. Vooral ‘s nachts is het hier prachtig wanneer de rots verlicht wordt.

Wanneer je hier bent, moet je zeker ook de speciale lekkernij proberen die hier te vinden is: Couque de Dinant. Probeer alleen niet te bijten in deze koek, want deze is enorm hard. Hoe je hem dan eet? Simpel, breek een stukje af en laat hem smelten op je tong.
 

 

Brugge

Of het nu is voor een dag of voor een week, we willen gewoon kunnen genieten met een lekker hapje en drankje. Daarom is Brugge zeker de moeite waard. Je hebt hier namelijk genoeg restaurants waar jij overheerlijk kan eten, maar daarnaast kan je hier ook genieten van alle andere lekkernijen. Zo wil jij natuurlijk wel een Luikse wafel proberen met de allerlekkerste Belgische chocolade. Hmmm, de gedachten alleen al.

Naast dat je er heerlijk kan eten, is er ook nog een ander punt waardoor je echt een bezoekje aan deze stad wil brengen: de sfeer. Loop maar even door de stad en je krijgt gelijk een warm gevoel alsof je thuis bent.
 

 

Gent

Als laatste op dit lijstje hebben we Gent. Deze Belgische stad behoort toch wel tot één van de leukste steden in België. Wanneer je er alleen al doorheen loopt geniet je al door alle mooie historische gebouwen en rivieren om je heen. Er valt van alles te beleven in Gent. Van winkelen tot het relaxen op een van de vele terrasjes. Wij kunnen je garanderen dat je geen spijt gaat krijgen van je bezoekje aan deze prachtige stad. Boek daarom maar snel en geniet van een onvergetelijke tijd.
 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: