Tijdens de lockdown zijn we (bijna) allemaal omgetoverd tot een ware sportfanaat en nu de sportscholen ook weer open zijn kunnen we er weer helemaal tegenaan. Tijd om weer helemaal fit te worden, heerlijk. Toch is er één probleem waar wij dames een ontzettende hekel aan hebben: elke keer je haren wassen na het sporten. Gelukkig zijn er tips waardoor je het niet elke keer hoeft te wassen na een goede workout. Benieuwd wat die zijn? Lees dan maar snel verder.

Het liefst wassen we ons haar maar één keer in de week. Alleen na die vijftig squats, jumping jacks én mountain climbers ziet ons geliefde haar er toch al snel vettig uit.

Tips voor het uitstellen van je haren wassen na het sporten

We weten allemaal dat het elke dag wassen van je haar niet de beste optie is, maar nu we weer gezellig terrasjes kunnen pakken met de meiden willen we er natuurlijk helemaal tip top uit zien. Hier hoef je natuurlijk het sporten niet voor op te geven. Wij hebben namelijk de tips zodat jij er lekker tegenaan kan zonder dat je keer op keer je haren moet wassen na het sporten.

Nu denk je waarschijnlijk meteen aan droogshampoo, maar er zijn nog andere manieren om jouw haar er verzorgend uit te laten zien na het sporten. Was bijvoorbeeld alleen je haarlijn of pony, want juist hier ga je zweten. Stap daarom de douche in met een simpel knotje en breng een kleine hoeveelheid shampoo aan op je haarlijn en spoel het af.

Een andere optie is het laten staan van de shampoo. Spoel en conditioneer je haar na een flinke workout en raak die shampoo niet aan. Te vaak wassen met shampoo zorgt namelijk voor uitdrogende effecten en alleen conditioneren en spoelen verfrist je haar alsnog.

Heb je wat langer haar? Probeer dan eens wat andere haarstijlen in plaats van de lange hoge staart. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met vlechten. Het ziet er nog eens stylish uit terwijl je sport én het zorgt ook nog eens voor een prachtige krullende look als je ze eruit haalt. Wat wil je nog meer?
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: