Heb jij alleen maar een stijltang maar ben je dat stijle haar nu wel beu? Geen paniek. Met je geliefde stijltang maak jij ook gemakkelijk de mooiste krullen en wij vertellen je graag hoe.

De stijltang is er niet alleen om je haar mooi stijl te krijgen. Nee, je creëert met deze stylingtool ook nog eens de perfecte krullen. Krultang wat? Stop die stijltang maar in het stopcontact want na het lezen van dit artikel wil jij meteen die prachtige krullen creëren.

Zo maak je de mooiste krullen met je stijltang

Oké, we weten allemaal natuurlijk al dat je echt niet meer in een krultang hoeft te investeren om krullen te maken. Maar toch begrijpen we nog steeds niet helemaal hoe we die prachtige krullen nu precies maken met een stijltang. Gelukkig hebben wij nu het antwoord voor je dus lees maar snel verder.

1. Kies de juiste stijltang

Om te beginnen moet je kijken naar het type stijltang die je gebruikt. Wil je het liefst alleen een subtiele golf in je haar of toch echte krullen? Dan moet je kijken naar twee factoren: de grootte en de warmte.  Hoe breder de plaat van je stijltang namelijk is, hoe losser de krul is.

Zorg er natuurlijk ook voor dat je stijltang niet te warm is. De perfecte temperatuur om je haar te krullen zonder het ernstig te beschadigen is 185 graden. Vergeet hiernaast ook niet om een heat protector, zoals de Artisan Lisciolina van Nook, te gebruiken.
 
Artisan Lisciolina heat protector
 

2. Hou de stijltang goed vast

Diegenen onder ons die graag gebruik maken van een stijltang om hun haar glanzend recht te krijgen, weten dat je de de tang vaak horizontaal houdt en naar beneden trekt. Maar wanneer jij je haar gaat krullen, wil jij de stijltang juist in een schuine, neerwaartse hoek houden.

Probeer nooit vanaf het einde van je haar te beginnen met krullen, want dit zorgt ervoor dat jouw look alles behalve perfect is. Begin daarom aan de bovenkant van je haar.

3. De beweging

Klem, draai en trek beschrijft eigenlijk precies wat je moet doen. Verdeel je haar in centimeters breed en plaats de stijltang bij de wortels van je haren in een neerwaartse hoek en draai de tang vervolgens 180 graden.

Oefen een lichte druk uit en duw de tang naar beneden tot je bij de punten bent. Terwijl je bezig bent met het krullen van je haar is het belangrijk om de richting van de krullen af te wisselen bij het bewegen op de achterkant van je hoofd. Zo geef jij jouw haar extra volume en textuur.

4. Finishing touch

Gebruik na het krullen van je haar wat haarlak en borstel het vervolgens door met een zachte borstel of een kam met wijde tanden. Laat je haar van te voren wel even afkoelen voordat je er met de borstel doorheen gaat. Et voilà, jouw perfecte krullen zijn klaar.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: