We konden ons geluk al niet op toen de scrunchies en haarband weer de trend waren, maar nu maakt een andere accessoire uit de jaren 90 ook zijn comeback: de claw clip. Deze haaraccessoire was niet alleen hip, maar ook nog eens enorm handig.

Nu het vanaf zondag weer boven de twintig graden wordt, is het natuurlijk fijn om je haren uit je nek te halen. Daarom komt die claw clip precies op het juiste moment weer terug. We love it.

De claw clip uit de 90’s

Haaraccessoires voegen toch dat beetje extra toe aan je haar zonder dat je drastisch iets verandert en niet alleen wij zijn daar dol op. De claw clip wordt namelijk ook al bij menig celeb gespot, zoals Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze al op zichzelf een subtiele fashion statement maken. Nog niet zo enthousiast? Na het zien van de volgende foto’s sta jij te popelen om ‘em te scoren.

View this post on Instagram

books + buns

A post shared by Claudia Sulewski (@claudiasulewski) on

The twisted updo

Je kan de klem op verschillende manieren dragen. Probeer daarom ook eens det twisted updo en believe us, deze look wordt jouw favoriet deze zomer. Voor deze look verzamel je jouw haar achter in je nek en draai je jouw haar omhoog zoals je ook doet met een Franse twist. Vervolgens vouw je het overtollige haar terug over de rest van de draai en gebruik je de clip om alles op zijn plaats te houden.

Messy bun

Een messy bun ziet er altijd zo simpel uit, maar iedere vrouw weet hoe lastig het kan zijn om de perfecte te creëren. Maar bij de claw clip is dit juist niet het geval. Het enige wat je hoeft te doen is hetzelfde als bij de twisted updo, maar dan een aantal keer herhalen en draai je haar zoals je het ook doet tijdens het maken van een messy bun.

Maak vervolgens de clip aan de onderkant van de draai vast zodat de ‘bun‘ er aan de bovenkant uitsteekt. Trek daarna nog een aantal strengen haar los om het messy te maken. Et voilà, jouw ‘messy bun‘ is klaar.

The Waterfall

Simpel, maar elegant en stylish is precies hoe je ’the waterfall’ kan omschrijven. Je hoeft echt niet zoveel effort te doen om het perfecte kapsel te creëren. Het enige wat je moet doen is opnieuw jouw haar omhoog doen zoals de vorige twee stijlen, maar dit keer vouw je niet je haar naar beneden, maar laat je het gewoon hangen. Precies, zoals een waterval.

Half up/half down

Deze is toch wel de makkelijkste van ze allemaal, maar dat maakt het niet minder mooi. Pak een aantal plukken en vervang je elastiekje met deze klem en creëer jouw perfecte half up/half down haarstijl. Laat de klem wat lager zitten voor een meer eleganten stijl of kies ervoor om hem juist wat hoger te doen en creëer volume en een meer speelsere look.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: